Vad kan du förvänta dig av en bra cateringfirma?

När du anlitar catering vill du att allt ska gå så smidigt och enkelt som möjligt. Det är ju faktiskt därför du har bestämt dig för att ta in hjälp utifrån. Därför kan det vara bra att veta vilka krav som du kan ställa på cateringfirma, vad som brukar ingå – och vad som inte brukar göra det.

Det finns en stor efterfrågan i Sverige efter bra catering, och många aktörer har valt att konkurrera om kundernas beställningar: alltifrån stora livsmedelskedjor som Ica till mindre familjeägda restauranger liksom firmor specifikt inriktade på catering har gett sig in i branschen. Det är dock inte alltid så att störst är bäst. De stora cateringfirmorna har visserligen ofta en större meny, men de mindre leverantörerna kan ha större utrymme att skräddarsy din beställning.
I många fall har cateringfirmorna specialiserat sin verksamhet på en av dessa två affärsidéer: antingen erbjuder man många fasta rätter med ett stort utbud av råvaror, eller så har man en mindre stående meny med möjlighet att anpassa sig efter kundens önskemål. Vilken lösning som passar dig bäst beror på tillfälle och sällskap.

När du anlitar en bra cateringfirma finns det två saker som du alltid ska kunna vara tillfredsställd med: kvalitén på maten och servicen. Maten är förstås a och o för en cateringfirma, och utan en hög kvalitet på råvarorna kommer inte en nystartad firma att gå runt. Men det handlar inte bara om att laga god mat – man ska kunna servera den också. Du som kund har rätt att förvänta dig professionell service när du anlitar catering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *