Catering till mindre fester

Behöver du hjälp med att ordna festförberedelser till ett mindre sällskap? Genom att anlita en cateringfirma kan du anordna en utmärkt tillställning, om det så bara är för två personer. Många gånger är man som värd tillräckligt stressad av att ordna med lokal och dekorationer för att ha tid att stå i köket. Varför då inte anlita en cateringfirma som anordnar allt detta åt dig? På detta sätt får du mer tid till att faktiskt kunna njuta av dina gästers sällskap.

Det som oftast förhindrar att man sköter sin egen catering inför mindre fester, som till exempel födelsedagar, är tidsbrist. Ibland kan man vilja ha ett visst tema på festen men ha svårt att själv laga maten – särskilt om det rör sig om exotisk mat då det kan vara svårt att få tag på råvaror. Latinamerikansk mat till exempel är så mycket mer än bara tacos och burritos. Med catering kan du också välja mellan allt från asiatiskt till östeuropeiska mustiga grytor, bara fantasin sätter gränser. Lyckas du få med gästerna på mattemat kan festen bli riktigt lyckad. Vad kan bli roligare än exempelvis mexikanskt tema och gäster med sombreros? Catering för sådana mindre event behöver inte alls bli en dyr eller onödig historia – tvärtom gör det att du kan fokusera helt och hållet på att planera festen och på dina gäster när de väl är där.

Viktigt att tänka på är också var du håller tillställningen. Är det sommar är det kanske att föredra att ha festen utomhus? Finns det tillgång till någon slags trädgård kanske det är en fördel att be cateringfirman om grillat om vädret tillåter. Anlitar du en cateringfirma, kan de ofta tillhandahålla ett tält om vädret skulle bli dåligt – ytterligare en sak du slipper organisera.

Rör det sig om en konfirmation eller en student som ska firas rekommenderas catering då det oftast är så många saker runtomkring som händer. Föredrar du att inte ha för mycket personal på din tillställning finns det alltid alternativet att välja färdiglagad mat där det inte behövs någon personal alls. Kall mat som exempelvis sallader, smörgåsar, kalla såser och så vidare behöver dessutom inget kylskåp eller ugn om något sådant inte skulle finnas i lokalen. Vet du exakt tidpunkt då maten skall serveras kan en trerätters meny där du själv har utformat menyn vara att föredra. I detta fall går det även bra att ha varmrätter. Behöver du hjälp med att utforma en meny efter dina önskemål kan cateringfirman alltid stå till tjänst med detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *