Mobil catering

Det finns många olika typer av catering. Först har vi de vanliga, mer traditionella formerna av catering som innebär leverans av mat till festen i trädgården eller på företaget. Men en allt vanligare förekommande form av catering är också det man brukar kalla ”mobil catering”. Med mobil catering menas att mat och dryck erbjuds på olika ställen med hjälp av till exempel en truck eller en lastbil som åker runt och serverar. Oftast står dessa typer av truckar på trottoarer eller på torg där många människor befinner sig. Fenomenet med mobil catering blir allt mer vanligt i Sverige och har funnits i till exempel USA i många år. Framför allt är mobil catering stort i New York, och liksom där borta går det även idag att till exempel på Stockholms gator få tag i varmkorv, tacos, hamburgare, pizza och glass via mobila truckar som kör runt eller som är stationerade på attraktiva platser runt om i staden.

En av fördelarna med mobil catering är själva smidigheten. Vi lever i ett samhälle som sätter mer och mer tidspress på oss i form av jobb, familj och fritid. Därför är kulturen av att äta samtidigt som man är i rörelse någonting som växer mer och mer i Sverige. För en relativt liten summa pengar får man genom mobil catering en snabb, varm, lagad rätt som man kan ta med sig på vägen till mötet, till skolan eller på väg hem efter en lång dag. Maten lagas alltid på plats och håller ofta lika hög kvalitet som till exempel ett stationärt gatukök eller ibland samma kvalitet som en vanlig restaurang, varför konceptet snabbt har blivit en hit i de flesta storstäder.

De flesta företagen som bedriver mobil catering har information på sina hemsidor eller på sina sidor på till exempel Facebook där företaget låter besökarna veta var någonstans i staden man kommer att stå under vissa dagar. Detta för att det ska bli enkelt att kunna planera om man vill till exempel ha en taco på vägen hem från jobbet.

Fördelen med mobil catering är dessutom att det gör det relativt enkelt att introducera nya maträtter eller kök på marknaden. Det kan kännas som en otrygg satsning att bygga en hel restaurang runt eritreansk street food. Att börja med det som mobil catering kan vara en säkrare investering.

Alla trender pekar tydligt på att mobil catering har kommit för att stanna och säkerligen kommer bli ett långvarigt koncept såväl i storstäder som i de lite mindre städerna. Även utbudet av olika typer av mat lär med all säkerhet utökas med nya influenser från alla världens hörn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *