Bra cateringrecept

För att du ska få till en lyckad mattillställning är det viktigt att du noga väljer vilken mat som ska serveras. Det finns flera saker som bör vägas in när du gör ditt val; tidpunkten är en sådan faktor. Sker tillställningen vid lunchtid kan det vara en idé att servera något lättare alternativ och många cateringfirmor har också frukostalternativ. Det allra vanligaste när man tänker på catering är nog ändå middagen. Där det kan vara en bra idé att börja med en förrätt till exempel, allt för att göra det lite festligare. Det här beror mycket på vilken budget du har för festen.

Lättare alternativ

Det finns en mängd lite lättare alternativ som består av bland annat snittar och sallader. Ett bra sådant exempel är Matsällskapets stora plockbuffé. Några exempel på vad den innehåller är: caesarsallad, sotat kycklingspett, rökt lax, wasabirulle, parmaskinka med melon, crabcake, svamp- och paprikafylld quesadilla med avokadoröra, bondbrouchettas med tomat och bönor, terriyakimarinerad biff och getostboll med rostad mandel och honung.

Etniska mat-teman

Du kan också välja att ha ett etniskt mat-tema där du väljer godbitar ur ett lands kulinariska register. Detta kan du också använda ifall festen har ett visst tema, så som mexikanskt, libanesiskt eller amerikanskt. Några exempel på hur ett mexikanskt tema kan se ut är: Quesadilla med svamp och mozzarella, tequilamarinerade kycklingvingar, chipotlesalsa, pico de gallo, nachos, tortillas, enchiladas och småtacos. Det mexikanska köket är väldigt populärt runt om i världen och speciellt i Sverige då vi har gjort till exempel tacosen till en av våra allra vanligaste maträtter.

Det libanesiska köket kan ses som något väldigt exotiskt. Är du ute efter att imponera genom att inbjuda folk till att prova olika nya smaker som de flesta inte är särskilt välbekanta med, är det libanesiska köket ett väldigt bra alternativ. Ett sådant alternativ kan innehålla en bulgursallad med persilja och tomater, hummus, kryddig paprikaröra med valnötter, fårost, ajvar- och vitlöksmarinerade kycklingspett, pitabröd och skuren frukt.

USA har en matkultur som är väl spridd runt om i världen. Den amerikanska maten faller de flesta i smaken och portionerna är kända för att vara stora. Några exempel på vad man kan inkludera i en amerikansk beställning är: crabcake, räkcocktail, revbensspjäll med den nästan obligatoriska BBQ-såsen, coleslaw, cobbsalad, hamburgare och en stor saftig stek.

Det viktigaste är att du väljer ett alternativ där du inte gör folk besvikna och att du verkligen tänker på att inkludera vegetariska alternativ och även på de som har allergier. Rådgör med din cateringfirma, de kan komma med nyttiga tips och förslag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *