Catering förberedelser

Även om man bestämmer sig för att ta in hjälp med catering inför någon middag eller tillställning, kan man behöva göra en hel del förberedelser för att det skall bli så bra som möjligt. Det finns en rad olika alternativ för dig som är i färd med att boka in ett cateringföretag, och allting påverkar kostnaden vilket gör att man kan anpassa helt utifrån vilka marginaler man har för tillställningen. Några av de saker man kan tänka på innan man bokar ett möte med det cateringbolag man tänkt sig finns här.

  • Vill ni ha buffé eller sittning?
  • Skall det vara tre rätter eller vill ni bara ha catering för varmrätterna?
  • Finns porslin att tillgå eller vill ni att cateringföretaget skall ta hand om detta?
  • Ordnar ni med kaffe och tillbehör själva eller är detta någonting ni vill ha hjälp med?
  • Disk och hantering av bestick och glas, är detta någonting ni vill att cateringföretaget skall ordna?

Med dessa enkla frågor kan ni helt klart påverka kostnaderna för den catering ni bokar. I vissa fall väljer man att hyra en större lokal för det kalas man skall bjuda in till. I vissa fall kan det här finnas tillgång till kök med porslin och glas som räcker till alla besökare. Kontrollera detta innan ni bokar in cateringföretaget. Det är onödigt att betala för porslin och glas som redan finns i den lokal ni betalar för.

Alla företag inom catering och servering har egna avtal och upplägg. Vissa kan ta hand om allting medan andra kanske endast ser till att maten kommer till lokalen och att den serveras i tid. Andra ger möjlighet för er att samarbeta med dom och därmed få ner kostnaderna. För att känna till vad för möjligheter som finns i just det företag ni anlitar för ert behov av catering, är ett personligt möte i deras lokal eller via telefon, det enklaste och bästa. Genom att från början kommunicera med era leverantörer, kan ni se till att få det precis så ni vill ha det. Man kan också jämföra de olika företagen och se vad som passar bäst för det behov man har för tillfället.

Det är viktigt att komma ihåg att maten kan utgöra en stor del av varje kalas. Genom att se till att det finns god mat att tillgå, kan man sitta till bords under lång tid och inte behöva anordna med kringaktiviteter för att hålla igång samtalen. Givetvis är det ofta tacksamt att runda av tillställningen med dans eller andra roliga inslag men allting handlar om vad för fest man är ute efter. I många fall kan man hitta en hel del idéer och uppslag genom ett möte med de som jobbar med just catering. De är fenomenala på fester och tillställningar i goda vänners lag. Titta på de olika cateringföretag som finns på denna sida för att redan idag kunna få kontakt med dessa och börja diskutera hur er fest skall bli en av de roligaste som gästerna kommer att vara med om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *