Julbord

Det finns vissa sammanhang där det är vanligare än annars med catering. En av dessa är vid julbord i och med den mängd rätter och tillbehör som krävs för att man skall kunna möta gästernas krav. Att kalla in ett företag inom catering för att ta fram julmat till en större sammankomst, är både enkelt och snabbt ordnat. De flesta företag som sysslar med catering har stor vana av julbord i och med att detta är ett sammanhang var många företag och hushåll väljer catering istället för egen kokkonst.

Ett julbord har flera olika rätter där alla har sina måsten. De vanligaste anrättningarna är bl. a. Rätter som här visas.

  • Julskinka
  • Janssons frestelse
  • Småvarmt (köttbullar, prinskorv, revbensspjäll, julkorv)
  • Bröd, smör och pålägg
  • Rödkål
  • Grönkål
  • Sill
  • Ägg
  • Pastejer och andra charkrelaterade anrättningar

Även om man inte behöver ha med alla rätter man sett vid ett julbord, är det viktigt att ha med de vanligaste rätterna för att gästerna skall känna att de är på julbord.

Kulturell anknytning

Ett vanligt förekommande diskussionsämne är vad som har en lokal koppling eller inte. Vid ett julbord är det ett stort antal rätter som bara återfinns i sitt landskap eller hos de med en bakgrund i viss stad. I Stockholm eller Norrland skulle Bohusläns äggost verka som en konstig del av menyn, medan en bohusläning kanske skulle vara chockad över halländsk långkål. Oavsett var man befinner sig kan man alltid tala med företaget som tar hand om ens catering för att få bättre uppfattning om vad som kan önskas från de gäster som kommer till det julbord man skall duka upp.

Även om man vill ha ett julbord där alla känner sig nöjda och tillfreds, kan man inte alltid ha med alla lokala anrättningar utan får nöja sig med att ha med de vanligast förekommande rätterna i kombination med en eller flera specialvarianter.

De företag som erbjuder sig att ta hand om catering för julbord, har en god insikt kring vad man skall ha med för att alla skall känna sig nöjda. Vi har samlat flera utmärkta leverantörer av catering för såväl enorma som för mindre tillställningar. Kontakta någon av de företag du finner via denna sida och förklara ditt behov. För det mesta kan man ordna fram allting ifall man har viss framförhållning. Som vi tidigare förklarat är det viktigt att man har klart för sig vad det är man skall beställa, alternativt att informera cateringpersonalen om sin okunskap för att de skall kunna vara till hjälp och ta fram menyer som verkligen håller.

Vi ser till att hela tiden ha bra företag att hänvisa till och är noga med att erbjuda fina leverantörer som kan hjälpa dig när du skall bjuda in gäster eller kunder till en fin middag där allting går som ni helst önskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *