Catering och alkoholservering

Att servera alkohol på tillställningen kan höja stämningen rejält. Med alkohol blir det också lättare så att festen håller igång ända in på småtimmarna. Det finns dock lagar som bestämmer hur den här serveringen får gå till. Ifall alkoholserveringen sker mot ersättning krävs det ett serveringstillstånd, det här gäller även vid slutet sällskap. Ifall det bjuds på alkoholen brukar det inte behövas något särskilt tillstånd. Det är viktigt att du kollar upp vad som krävs för just din situation. Detta kan du göra hos din kommun, men det går även att prata med den cateringfirma som du funderar på att välja, de är ofta väldigt pålästa och har lång erfarenhet av liknande situationer.

Att skaffa tillstånd är inte krångligt

Det är lätt att bli bortskrämd av att behöva skaffa ett serveringstillstånd men i verkligheten är det inte så krångligt. Det kan skifta lite mellan olika kommuner hur hårda de är med att ge ut tillstånd men så länge du bara uppfyller kriterierna som ställs så ska det inte vara något problem. Serveringstillståndet söker du hos din kommun och där kan du också ställa de frågor som du kan tänkas ha. Rör det sig om ett slutet sällskap kan det vara bra att ha allas personnummer, på så sätt kan man visa att man verkligen är ett sällskap ifall det skulle dyka upp någon kontrollant under kvällen. Det är viktigt att inte bli skrämd av att söka tillstånd: det går väldigt snabbt och är inte alls särskilt svårt. Det finns många cateringföretag som redan har tillstånd för att sköta alkoholserveringen. Vet du att du vill ha alkoholförsäljning på din tillställning är det bra att vänta med att bestämma dig för en firma till dess att du har kollat vilka som har serveringstillstånd.

Hur kan en tillställning med catering och alkohol se ut?

Först ser du till så att alla tillstånd är som de ska, detta kan du kolla med din cateringfirma som bör ha bra koll på detta. När allt det är klart kan du välja vilka sorters drycker som du vill ha serverade. Genom att välja drycker kan du också välja vilken stil du vill ha på din tillställning. Cocktails ger ett väldigt lyxigt och dyrt intryck medan till exempel öl och cider lämpar sig för en mer avslappnad tillställning. Det kan också vara en idé att försöka välja drycker som passar ihop med maten, fråga din cateringfirma vad de rekommenderar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *