Catering – menyer

Behöver du servering till den stora festen? Catering håller på att bli ett mer och mer etablerat koncept världen över. Konceptet, som har kommit till Sverige främst från USA, innebär att man får chansen att få hjälp med vad man än kan tänkas behöva när det gäller servering, mat, dryck och underhållning till alla typer av evenemang. Oavsett vad man behöver när det kommer till att få hjälp med service kan de flesta företag som håller på med catering anpassa sig och hitta en mer eller mindre skräddarsydd lösning för just den som beställer, så länge man är tydlig med exakt vad man behöver och vad man förväntar sig av företaget som man anställer.

När det kommer till mat och dryck så är menyn som företaget kan erbjuda en viktig del. Vissa företag specialiserar sig på en viss typ av världsdel; till exempel finns det cateringfirmor som bara erbjuder asiatiskt, andra som inriktar sig på mat från Afrika och vissa är inriktade mer på snabbmat som hamburgare, pizza och varmkorv. Därför är det viktigt att du i ett tidigt skede bestämmer dig för vilken typ av mat du vill servera på din fest. Vill du servera exempelvis thaimat, krymper ditt urval av lämpliga cateringfirmor mycket när du kan sortera bort alla som inte serverar den typen av meny.

Oavsett vad man vill ha för typ av mat till sin fest så är det oftast möjligt att beställa olika typer av mat till en och samma fest. Om vissa gäster är allergiska eller vegetarianer så kan de flesta cateringföretag idag erbjuda specialkost eller vegetariska alternativ. Då är det viktigt att du som värd ser till att få den informationen från dina gäster.

Vill du ge gästerna möjlighet att välja, är det en god idé att erbjuda två olika menyer och sedan låta gästerna välja mellan dessa när de ger besked om de kommer på festen. På så sätt kan du försäkra dig om att alla får något de tycker om.

Nätet är en mycket bra källa för information när du vill jämföra menyer. Med hjälp av företagens hemsidor får du också en uppfattning om deras utbud, priser och vilken typ av service man kan förvänta sig av dem. Det är vidare alltid bra att ringa och boka ett möte för att planera exakt vad du kommer behöva till din tillställning. Du kan alltid arbeta med cateringföretaget för att anpassa menyerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *