Catering för större sällskap

Planerar du att anordna ett bröllop, företagets julfest eller kanske helt enkelt en stor fest som återförenar hela tjocka släkten? Vill du slippa lägga energi på maten och istället bara ta hand om dina gäster under tiden någon annan har hand om saker och ting runtom? Genom att anlita en cateringfirma kan du luta dig tillbaka och helt enkelt njuta av festen som du anordnat.

Ska du arrangera en fest för ett större sällskap kan det vara en god idé att sätta dig ner och tänka igenom hur festens utformning ska se ut. Ska ni äta vid en speciell tidpunkt eller kommer människor komma och gå lite hur som helst? En buffé med många valmöjligheter är kanske att föredra till ett större sällskap. På så vis kan människor komma och gå som de vill och maten kan ständig fyllas på av cateringfirman. För detta krävs det då att du hyr in personal. Ska maten serveras vid en viss tidpunkt kan en meny som har utformats efter dina egna preferenser vara en god idé. Precis som med mindre sällskap kan ett tema för festen vara en bra idé. För en buffé är medelhavsmat ofta ett bra val – tapas brukar alla uppskatta. Även asiatisk mat blir allt mer populärt och ofta finns läckra alternativ för både vegetarianer och allergiker med på menyerna.

Är det kanske ett julbord som du planerar finns ett flertal cateringfirmor som bistår med stora julbord eller nyårsbufféer. Eller varför inte en klassisk svensk smörgåstårta till företagseventet? Har du problem med att välja var du vill arrangera festen finns det många cateringfirmor som kan bistå med lokaler. Om väder och vind är på rätt sida kan en fest utomhus vara väldigt trevligt en varm sommardag. En cateringfirma kan då hjälpa till med att ordna ett utomhustält stort nog att rymma alla gäster.

Är det vinter så varför inte anordna festen i en varm stuga med snö utanför fönstret. Ordnar du en fest för ett större sällskap finns det även många cateringfirmor som hyr ut alltifrån glas, bord och stolar till tallrikar och bestick. Väldigt ofta har man inte bestick hemma till fler än tolv personer och det kan därmed passa bra att hyra detta istället för att köpa. Viktigt att tänka på vid val av cateringfirma är att ha dina önskemål klara och färdiga så att du på ett enkelt sätt kan framföra dem till företaget. På så sätt blir det lättare för er båda att få det på ditt sätt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *