Beställa catering i Stockholm via…

Vilka företag i Stockholm går det att beställa catering från – vilka fördelar och nackdelar finns med de olika alternativen?

Catering via restaurang i Stockholm

Ett mycket stort antal av de större restaurangerna i Stockholm erbjuder catering. Det är generellt samma meny som inne i restaurangen även om vissa begränsningar kan finnas.

En fördel är man som kund kan gå till restaurangen och testa olika rätter och menyer innan det beställs till bröllopsfesten, barnkalaset eller liknande. Som kund går det därmed att veta i förväg vad som beställs.

Via cateringföretag

Det finns även renodlade cateringföretag att välja på. Dessa har alltså ingen restaurang eller möjlighet till servering på plats. Istället har de allt från ingredienser och porslin till dukar och värmeskåp i sina lokaler varpå de åker ut till kunden med den färdiga maten. Den enda skillnaden mot restaurangen är därmed att dessa företag inte kan servera maten i förväg.

Beställa maten via matbutiken

De större matkedjorna i Stockholm erbjuder även catering. Via deras hemsida går det att se utbud, priser och tillgänglig service.

Till skillnad mot restaurangen och cateringföretaget har matbutikerna ofta ett smalare utbud av menyer. Ofta finns olika brickor och plankor och primärt handlar det om kallskuret och annan kall mat. Mat som därmed i lugn och ro kan göras ordning och sedan köras ut till kunden.

Fördelen är att priserna ofta kan hållas lite lägre. Detta eftersom de därmed få sälja den mat som ingår på plankan. Nackdelen är begränsningen gällande utbud av både menyer och tillhörande service.

  • Vanligare med kall mat än varm mat
  • Utkörning enbart inom matbutikens öppettider
  • Erbjuder sällan uthyrning av bord, stolar, dukar osv.

Laga maten på plats med ”matvagn”

Ytterligare ett alternativ är att beställa catering via en så kallad ”matvagn”. Vagnar som är vanligt förekommande på stadsfester, tivolin och loppmarknader. Vid ett större event kan vagn och personal hyras för en kväll och därmed ställas där festen genomförs. Framförallt passar detta på event där deltagarna förväntas vara utomhus under måltiden.

En fördel är att maten är helt nylagad vid servering och därmed inte behöver varmhållas i behållare innan. Dessutom finns möjlighet för gästerna att välja mellan flera olika rätter på plats. En nackdel är att begränsning finns kring vilka måltider som kan beställas samt hur många portioner som kan tillagas i vagnen.