Hur väljer du ett bra cateringföretag?

När man väljer cateringföretag inför den stora festen eller för vilket företagsevent som helst är det viktigt att man vet exakt vad som ingår i deras tjänster. Det är också viktigt att du som beställare och företaget har samma förväntningar. Det är viktigt att stämma av saker som till exempel hur lång tid under dagen, kvällen eller natten som det kommer att behövas personal, om personalen bara ska servera eller om de även behöver vara där och laga mat eller förbereda andra aktiviteter under evenemanget.

Olika företag inom catering erbjuder olika lösningar, men de allra flesta är glada att få skräddarsy en lösning åt dig eftersom konkurrensen är hård på den växande och allt mer saturerade cateringmarknaden. Var därför tydlig med att ställa de kvar du har på det bolag som du är intresserad av och var inte rädd för att bara be om en offert. De flesta företag förstår att du kollar runt bland olika bolag och på detta sätt kan du framför allt få ett bättre avtal till ett lägre pris i många fall.

Om det är så att du förbereder ett event för ett företag är det viktigt att du har klart för dig exakt vad det är för typ av evenemang du ska anordna. Är det en konferens, en lunch, ett möte eller en kick-off som sträcker sig över flera dagar? Kanske är det så att det inte bara räcker med mat och servering – många event för företag innehåller ofta även underhållning och olika typer av aktiviteter som syftar till att bygga mer fungerande lag och höja stämningen inom en arbetsgrupp. På dessa olika områden finns det många olika företag som kan hjälpa dig att hitta rätt lösning.

Om man letar online efter olika företag som levererar lösningar inom catering är det en bra idé att läsa olika omdömen och se till att man väljer en aktör som är pålitlig, erkänd och som är lätt att samarbeta med. Fråga också vänner och kollegor – många har säkert erfarenhet av att anlita cateringföretag och kan komma med rekommendationer. Många säger ofta att det är värt att betala lite extra för att få den fantastiska service som man önskar för sitt event. Därmed inte sagt att en billig och smidig firma inte kan leverera en lika prisvärd och fantastisk upplevelse – bara du ser dig omkring och är tydlig med vad du förväntar dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *