Tjänster som cateringföretag erbjuder

Ett cateringföretag kan erbjuda olika saker och tjänster beroende på hur de har valt att driva sin verksamhet och vilken marknad de har inriktat sig på. Många firmor som håller på med catering har valt att endast inrikta sig på till exempel privatpersoner och hjälper till med event och tillställningar som bröllop, konfirmation, studenter och födelsedagsfester. Andra företag riktar sig enbart mot företag och event som konferenser, möten och företagsfester. Dessa cateringfirmor har ofta färdiga paket som företag kan ta del av. De paketen kan innehålla allt från enbart mat och dryck, till bredare lösningar som kompletterande aktiviteter, teambuilding, och andra övningar som är populära på till exempel konferenser.

Om man ska gå in lite mer i detalj kan man konstatera att det finns många olika typer av catering och många firmor inriktar sig på fler än en sorts catering för att kunna erbjuda så skräddarsydda och personliga lösningar som möjligt. Den kanske enklaste formen av catering är att företaget endast erbjuder servicepersonal som helt enkelt hyrs ut på middagar eller fester för att servera. Då står man själv för all mat och allt arrangemang, men man får alltså hjälp med själva serveringen och städningen – en stor hjälp om man vill kunna njuta av sin fest eller sin tillställning samtidigt som man står som värd för den. En annan variant är att även låta maten lagas och levereras till festen. Om man väljer detta alternativ brukar de flesta firmorna vara väldigt smidiga och flexibla när det kommer till val av mat. Man kan till exempel få ett brett utbud att välja mellan när det kommer till förrätter, många olika varianter av varmrätter samt ett stort urval av kakor, tårtor och andra efterrätter. Alla erbjuder numera specialkost för allergiker. Letar man efter kosher-, halal- eller vegan-alternativ är det bäst att hitta en cateringfirma som specialiserar sig på just detta.

En lite lyxigare variant av catering som har blivit mer och mer populär på senare år är konceptet att en kock faktiskt kommer hem till en och lagar maten antingen i ett kök eller framför alla gästerna som ett underhållningsmoment. Det här är särskilt vanligt när man beställer asiatisk catering, till exempel sushi och andra maträtter som kan där det kan vara intressant att se hur de tillagas. Ett ännu nyare koncept som kommer blir allt vanligare i de flesta länderna är mobil catering, som går ut på att en truck eller en bil åker runt för att kunna servera högklassig man runt om i staden till folk som är på gång och behöver mat i handen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *