Vad är catering?

Catering kan ta många olika skepnader och levereras i olika format. Den gemensamma nämnaren är att maten ska vara mobil och kunna levereras till dig på ett enkelt sätt. Dessutom finns en grundtanke om en professionell service som gör att din fest, din konferens eller ert möte blir enklare att arrangera – och roligare att besöka.

Den vanligaste lösningen är att firman eller restaurangen levererar den beställda maten hem till dig eller till din lokal, såsom ett kontor, där den förtärs på en gång. Eftersom catering har fördelen att kunna leverera färsk mat är det ofta sådana råvaror som är mest populära: smörgåsar med ost och kött, smörgåstårtor och andra härliga läckerheter tillhör de mest beställda rätterna, men de största cateringfirmorna har ofta långa menyer tillgängliga.

Men catering är inte bara landgångsmacka till ert föreningsmöte. Det kan också vara ett mobilt serveringsställe utanför ett större evenemang som exempelvis konserter eller sport, eller i andra områden där det rör sig mycket folk. Det ger dig som kund möjlighet att få tillgång till nylagad mat under enklare omständigheter utan att behöva anpassa dig till var restauranger har sina lokaler. Detsamma gäller producenten som når ut till en större grupp människor.

En tredje lösning är att kocken åker ut till gästen och lagar maten direkt på plats. Det är något ovanligare, men det är ett kul grepp som brukar uppskattas av middagsgästerna. På så sätt kan du också enklare styra över meny och innehåll när kocken finns i ditt eget kök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *