Catering och priser

Cateringfirmor erbjuder olika typer av matrelaterade produkter för sina kunder och priserna varierar beroende på vad du vill ha och hur du vill få den serverad. Dessutom finns det en hel del andra faktorer som påverkar priset. Här är några saker du kan hålla koll på för att göra en bra deal.

Det första du bör göra när du väljer cateringfirma är att bestämma dig för vad för sorts beställning du är ute efter. Är det ett julbord åt personalen på företaget? Vill du ha smörgåsar till en konferens? Eller kanske lunchtallrikar till årsmötet? Du kommer att ha många olika alternativ att välja bland, så du gör rätt i att först ta reda på precis vad det är du är ute efter.

Det kan också vara bra att se till att du vet antalet gäster som ska serveras. Det kan visserligen  vara svårt att veta på förhand – särskilt om det rör sig om större sällskap – men ju mer exakt uppskattning du kan göra, desto mindre pengar lär du spendera i onödan. Annars riskerar du att köpa för mycket mat och tvingas slänga eller spara – eller så blir några utan och du måste köpa in i sista sekund. Båda lösningarna gör priset dyrare.

En annan viktig aspekt är serveringen. Leveransavgiften varierar beroende på område och firma, så det kan vara smart att jämföra mellan olika företag. Det är inte heller ovanligt att det tillkommer en extra avgift om du vill få maten serverad på en helg- eller stor högtidsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *