Catering Haninge

Brett utbud och de finaste råvarorna

Catering i Haninge. Den hungrige kan lätt kasta sig över vilken mat som helst (med vissa undantag) men att förutsätta svält bland sina gäster är sällan det bästa knepet för att maten skall framstå som en rik buffé. Skulle du känna dig osäker på vad för mat du skall bjuda dina vänner och bekanta på, finns en hel del inspiration att hämta från diverse tidningar, böcker matlagningskurser och menyer. Dock väljer allt fler bort sitt eget engagemang i matlagningen när det närmar sig fest, utan hyr istället in yrkespersoner som kan allt om att komponera menyer och tillreda mat enligt konstens alla regler. Utbudet företag inom catering är stort nästan var man än bor i landet. I allmänhet är det restauranger och konferensanläggningar som även arbetar med catering, men det finns också en mängd företag som endast har catering som syssla. Det finns givetvis fler cateringföretag i de större städerna än i de mindre, men att hitta någon som kan ta hand om matlagningen är sällan några problem.

Välja meny för kalaset

När man skall ordna en fest och önskar hyra in catering, vare sig det är till Haninge eller någon annan plats, är valet av meny någonting man bör tänka igenom. Ser man på utbudet av catering i Haninge är det många som tagit fram färdiga paket att välja bland. Detta betyder att man som kund inte behöver tänka ut de bästa smakkombinationerna utan kan lämna över detta till de som redan testat menyerna och valt ut hur de olika rätterna skall kombineras. Några klassiker som ofta syns inom catering i såväl Haninge som Malmö och övriga landet, är italienska bufféer.

Det Italienska köket är allmänt uppskattat och har någonting för alla. Mest kända är kanske smakerna av mozzarella med tomat och basilika, eller lufttorkad skinka. Italiensk mat bygger på rustika smaker och fräscha råvaror. Även om det finns starka, kryddiga, inslag i menyerna är det i allmänhet milda och subtila smaker som kännetecknar denna mat. Här är några förslag som passar bra på en Italiensk buffé!

 • Bröd
  Grissini och Italienskt lantbröd
 • Fisk
  Gremolata-bakad laxfilé
 • Kött
  Pastrami, salami, prosciutto, kryddiga korvar, italienska köttbullar
 • Vegetariskt
  Friterad omelett, champinjoner, oliver, marinerade tomater och vitlöksklyftor, sallad

Från inköp till servering

När man hyr in catering i Haninge kan man slappna av och njuta av tillställningen istället för att svettas i köket och springa mellan borden. Detta är en av orsakerna till att allt fler väljer att hyra in hjälp med catering när man skall bjuda många gäster.

Vid kontakt med det cateringföretag du valt ut är det bra om du redan funderat över vad du behöver. Oftast kan man få hjälp med såväl porslin och dukning som med disk och servering. Har du dåligt med tid är det kanske bra att få hjälp med allting? Du bestämmer vilken meny som passar bäst för din tillställning samt anmäler specialkost. Det går alltid att få vegetariska rätter eller menyer som är utformade för att passa även den med allergi. Om du vet vad dina gäster frågar efter kan de som jobbar med er catering ordna allt som behövs. När festen börjar kan du ägna dig åt mingel och att umgås med dina gäster. Servering, matlagning, och allt annat som behöver göras kan du lugnt lämna över till de som är proffs.

Efter festen tar samma verksamhet hand om disk och städning om du så önskar. Detta är verkligen ett bra alternativ för den som vill ha en helhetslösning utan onödig inblandning och krav på tid för egen del. Allt är en fråga om vad man vill ha hjälp med och ifall man vill investera stort eller litet. Oavsett vilka behov du har, är catering någonting som finns i såväl Haninge som i andra städer.

Mer infomation om catering i stockholm finns här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *