Catering buffé Stockholm

Buffé – större valmöjligheter lägre kostnad

När det kommer till att beställa catering så är stockholmarna helt klart överrepresenterade. Vi beställer mat som aldrig förr och det har troligtvis med att kvalitén ökat och kostnaden sjunkit i och med den hårdnande konkurrensen i cateringbranschen. Idag är det inte ovanligt att både företagslunchen likväl som den privata middagsbjudningen är tillagat av favorit cateringföretaget. Konkurrensen slår ut onödigt dyra, dåliga eller medelmåttiga företag och lämnar kvar de som håller måttet både gällande kvalité och pris. I huvudstaden får man därmed bra mat till ett bra pris.

Buffén och dess fördelar

Det finns stora fördelar med att beställa catering buffé i Stockholm. Främst ger buffén matgästerna en större valfrihet, men detta till ett lägre pris än vad det skulle kosta med färdigt upplagda tallrikar. Buffé betyder nämligen mindre arbete för personalen som slipper lägga upp maten på tallrikar eller i portionslådor, utan enkelt kan skicka med lådor innehållande den mat som man beställt. Det gör arbetet mer effektivt och det blir givetvis billigare då man slipper disk av tallrikar eller utgift för portionsförpackningar och därför kan man med buffé hålla nere kostnaden. Att alla gäster ska uppskatta allt som ligger på tallriken är högst ovanligt. Alltid finns det några som väljer att lämna grönsakerna eller skrapa bort såsen på den färdiga tallriken. Med buffé ges man däremot ett val att välja bort det man inte tycker om och att välja det man gillar. På detta sätt blir alla nöjda och förhoppningsvis blir det mindre mat som slängs i onödan. Fördelarna med catering buffé är därför många och något som alla tjänar på.

Upplevelsen – presentationen och smaken

Det går givetvis att beställa bufféer från världens alla kök. Asiatisk-, italiensk-, husmans-, eller varför inte persisk mat i bufféform. Vilket kök man väljer är givetvis en smakfråga men det går alltid att göra vackra presentationer av maträtterna oavsett vilken matkultur man än väljer. Och eftersom att man delvis äter med ögonen är presentationen på många sätt nästan lika viktig som smakupplevelsen i sig. En bra catering kan givetvis erbjuda båda delar och för dig som kund ska du kunna förvänta dig detta. Kreativiteten behöver inte nödvändigtvis handla om en avancerad uppläggning men att maten ser aptitlig ut och att man lagt ner kraft på att dekorera den är en självklarhet. Kreativitet kräver enkla medel, att lägga på några kvistar timjan på köttet eller en citronskiva på cheesecaken är inte för mycket arbete men ger ett helt annat intryck på matgästen.

Hitta bästa cateringföretaget

Att hitta det cateringföretag som erbjuder den mat till den kvalité och pris som du önskar kräver lite research från din sida. Rekommendationer från vänner och bekanta väger alltid tungt men det är inte alla som har någon att vända sig till för tips och då kan du givetvis söka efter catering buffé i Stockholm på nätet och utgå från de träffar du får upp. Du kan alltid läsa gästernas recensioner, men eftersom att de inte alltid är helt tillförlitliga bör du även besöka de cateringföretag som du väljer mellan för att få ta del av helhetsintrycket. De flesta företag erbjuder sina kunder provsmakning, vilket betyder att du kan smaka på den meny som du önskar servera innan du bestämmer dig. Givetvis är det ett bra sätt för dig som kund att kunna göra det bästa valet. Se även till att ta reda på vad som ingår i den catering som du beställer. Det är viktigt att du som kund ger företaget en tydlig beställning där du anger i detalj vad som du vill ska ingå för att företaget ska kunna ge dig ett pris.

Läs mer om catering i stockholmsområdet här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *