Det idiotsäkra sättet att blanda drinkar själv

Det går att blanda drinkar på många olika sätt. Du kan till exempel välja att följa ett recept eller helt enkelt blanda olika ingredienser som du gillar. Men det är långt ifrån säkert att de olika ingredienserna fungerar bra tillsammans och gifter sig. Därför bör du istället följa det idiotsäkra sätt som vi går igenom här! För den som vill kunna fler recept finns Drinkar.nu med diverse fakta inom detta.

Det finns nämligen en välbevarad hemlighet när det kommer till denna ädla konst: allt handlar om balans. Därför är det enda du behöver göra för att blanda bra drinkar att hitta den perfekta balansen. Detta kan dock vara enklare sagt än gjort men här förklarar vi hur du bör gå tillväga!

Så blandar du perfekta drinkar på ett idiotsäkert sätt

När du ska blanda en bra drink vill du försöka hitta en bra balans. Drinken ska helst vara lite söt men även lite syrlig och gärna bjuda på en överraskning. Överraskningen kan till exempel vara en ört eller något annat. Den är helt enkelt tänkt att utgöra kronan på verket.

I sin enklaste form ser formeln ut så här: 2:1:1. Vad detta innebär är att din drink bör innehålla 2 delar alkohol, 1 del sött och 1 del syrligt. De olika ingredienserna ska tillsättas i en shaker och skakas om med lite is. Sedan silas drinken ner i ett glas med is och avslutningsvis tillsätter du din garnering. Om du vill kan du dra ner lite grann på alkoholen för att få ner alkoholhalten. Men detta är alltså den grundläggande formeln.

Dessa ingredienser kan du med fördel blanda i drinken

Vad gäller ingredienser kan du välja en ur varje av dessa tre kategorier:

  • Alkohol. Vodka, bourbon, gin, aperol, tequila, campari m.fl.
  • Sött. Honung, agave, lönnsirap, grenadin m.fl.
  • Syrligt. Lime, citron, grapefrukt m.fl.
  • Överraskning. Basilika, dragon, rosmarin, salvia, nötolja, hampaolja, jalapeño, chilipeppar m.fl.

Med dessa och liknande ingredienser som utgångspunkt kan du skapa helt fantastiska drinkar av olika slag! Kanske vill du skapa en drink med färsk juice, cider, champagne eller kanske kombucha? Möjligheterna är i princip oändliga så länge som du håller dig till denna enkla formel!