Catering – buffé

Om du är intresserad av att bjuda på buffé, finns det en mängd olika alternativ att välja mellan. Det finns många cateringfirmor utspridda över hela landet och det spelar i princip ingen roll vilken stad du bor i. Med en buffé kan du erbjuda dina gäster stor valfrihet. När du beställer en fast meny för varje person kan vissa tycka att det blivit för lite mat medan andra lämnar mycket mat på tallriken. När du erbjuder en buffé kan dina gäster själva bestämma hur mycket mat de tar för sig, på så vis blir alla nöjda. Med en buffé kan du också erbjuda ett stort urval av mat och låta gästerna själva få bestämma vad de vill äta, därigenom minskar risken för att någon ska bli besviken. Något som är viktigt är att du kollar runt mellan olika cateringfirmor för att hitta den som passar just ditt tillfälle, olika firmor kan vara specialiserade på olika saker.

Med en buffé inbjuder du lättare till en avslappnad stämning vilket kan vara bra i vissa situationer. Vet du att det kommer vara många på bjudningen som inte känner varandra, då kan en buffé vara ett bra alternativ för dig. När du beställer mat serverad i portioner direkt till bordet så får gästerna ingen naturlig anledning för att röra på sig, men med en buffé kan du skapa en mingelstämning där man träffas runt maten och drycken. Buffén passar alltså perfekt till event som ordnas med syfte att nätverka.

När du väljer din buffémat kan det vara intressant att välja ett tema för att få en sorts röd linje genom de matval du gör. Några exempel på sådana teman kan vara: skördebuffé, grillbuffé, mexikansk buffé, amerikansk buffé, italiensk buffé och indisk buffé. Det är bara fantasin som sätter gränserna då de flesta cateringföretag är öppna för dina egna förslag. Det går ofta bra att blanda fritt – du kan blanda både japanskt och italienskt om du vill. Tänk på vilka gästerna är och bestäm därefter en passande matsedel.

När du väljer en buffé med ett stort utbud garderar du dig mot folk som har vissa särskilda matpreferenser så som allergiker eller vegetarianer. Du slipper då också att i förhand ta reda på exakt vilka som kan äta vad. Genom att erbjuda ett brett matutbud så blir alla nöjda. Vet du att allergiker kommer till festen kan det dock vara bra att i förväg vilka allergier det rör sig om. Då kan du lätt ordna passande alternativ och dessutom sätta upp varningar vid den mat som innehåller allergiframkallande ingredienser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *