Catering för större evenemang

Catering för riktigt stora evenemang kräver en ordentlig och seriös cateringfirma med erfarenhet. Är det mycket människor runtomkring är det viktigt att personalen som du anlitar vet vad de gör och är proffsiga nog att ingripa om något oförutsett skulle ske. En större cateringfirma kan med största säkerhet även bidra med ett välutrustat kök i egna lokaler. Det är viktigt särskilt inför större evenemang såsom festivaler och gatufester, då cateringfirman måste klara av att laga och leverera stora mängder mat. För festivaler anlitar man oftast mobil catering, så planerar du ett evenemang av den storleken bör du söka efter en cateringfirma som har möjlighet att leverera detta.

Är det inte ett alltför stort evenemang besökarmässigt utan istället en mer intim tillställning med viktiga gäster, kan det vara en rolig idé att till exempel anlita en privat kock för kvällen. Dina gäster kan då själva välja vad de vill ha och även se på när maten tillagas. Det finns också möjligheter att låta gästerna delta i matlagningen om de så skulle önska. Räkna dock med att detta kan bli ganska dyrt – särskilt om du vill hyra in en kändiskock.

Anlitar du en större cateringfirma bistår de oftast med det mesta, exempelvis bestick, tallrikar och dukning samt serveringspersonal. Vill du ha din dukning på ett speciellt sätt är det viktigt att du framför dina önskemål. Samma sak gäller om du kräver en speciell typ av uniform för serveringspersonalen, men var då medveten om att du själv oftast får förse cateringfirman med denna uniform.

När det gäller evenemang där många människor kommer och går under en hel kväll är en trevlig buffé alltid välkommen. Detta lämpar sig särskilt för större företagsfester där det helt enkelt inte är praktiskt att servera en meny. Finns det tillgång till ett kök så är det bara fantasin som sätter gränser, då går det bra med både kalla och varma rätter. Titta gärna igenom cateringfirmans meny för både trerätters och buffé, men kom gärna också med egna förslag. Är det en stor julfest eller nyårsmiddag du planerar för företaget är ofta klassiska lyxiga rätter såsom ål populära.

Det kan kännas som en övermäktig uppgift att koordinera cateringen till ett stort evenemang. De flesta cateringfirmor som tar sig an sådana event har dock stor erfarenhet av dem och kan ofta sköta hela arrangemanget åt dig. Det är därför en god idé att lämna den delen av eventet till proffsen och fokusera på andra aspekter av evenemanget.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *