Cateringkostnader

Det är svårt att ge en exakt summa för hur mycket catering kostar eftersom det kan variera så mycket. Slutkostnaden beror på vilka tjänster du väljer att köpa, hur mycket mat du behöver beställa samt om du hyr en lokal – för att bara ge några exempel. För att lättare kunna välja rätt cateringfirma för din budget är det bra om du först är på det klara med vilken typ av fest du anordnar och vad det är du är ute efter när det gäller catering. Är det till en stor eller liten fest? Tillhandahåller cateringfirman bestick och andra nödvändigheter och finns det någon cateringfirma som kan hjälpa dig att hitta en passande lokal? Om en cateringfirma inte kan tillgodose dina önskemål är det kanske dags att vända sig till en annan. Framförallt är det viktigt att vara klar över din budget.

Hur mycket saker och ting kostar beror mycket på vilken cateringfirma och vilken typ av catering du väljer. Om du väljer buffé istället för trerättersmenyer så påverkar det priset. Det är lätt att bli överentusiastisk, så bestäm dig först för vilken mat och service du vill ha och kontakta sedan de cateringfirmor som uppfyller dina krav för offerter. Märker du att en cateringfirma inte tar hänsyn till din budget eller dina önskemål är det återigen dags att vända sig till någon annan.

Försök räkna ut hur mycket det får kosta per person. Vanligtvis finns det trerättersmenyer där maten kostar från 200 kr per person och uppåt. Om du är ute efter en buffé är utgångspriset här är oftast också 200 kronor per person. Då får du goda men lite enklare rätter. Är du ute efter en lyxigare måltid ligger utgångspriserna på 500 kronor per person. Viktigt att tänka på är att om du även anlitar personal så tar firman betalt per timme för detta. Priserna för personal brukar ligga på 300 kronor i timmen och uppåt. Glöm inte lägga till kostnader för extra tillägg såsom en potentiell fotograf eller hyra för lokaler, bestick, belysning och dekoration.

Är det ett bröllop du anordnar får du räkna med att saker och ting kan bli dyrare jämfört med en stor födelsedagsfest eller en studentmiddag. För att hålla kostnaderna nere är det en god idé att ordna så mycket som möjligt själv. Samtidigt är det en lättnad att kunna lägga över en del av ansvaret för festfixandet på andra – det är upp till dig hur mycket du anser en sådan lättnad vara värd i slutänden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *