Catering

Varför lägga tid på att göra det som någon annan är specialist på? När det gäller matlagning och servering, kan det vara svårt att hitta kokkärl, porslin och tid för att färdigställa alla de rätter man skall bjuda på. Detta gäller i synnerhet om det rör sig om ett större sällskap som vill ha sin mat samtidigt. Från att ha varit någonting exklusivt och ovanligt, är catering i dagsläget en tjänst som är vanlig och uppskattad. Genom att boka in en cateringfirma kan du ägna dig åt att ta hand om dina gäster och dessutom vara säker på att alla får den mat de efterfrågat.

Vi går igenom flera av de välkända köken som erbjuder catering och hjälper dig i jakten på rätt cateringföretag! Med vår erfarenhet av cateringutbudet kan vi presentera företag med stor vana av att serva såväl större evenemang som mindre tillställningar i hemmet. Att hitta rätt leverantör kan vara avgörande för hur tillställningen kommer att bli. Det är därför vi är noga med vilka som presenteras här. För oss är det viktigt att det blir vad du som kund önskar. Det är ju därför ni beställer catering!

Komponera en uppskattad meny

Att komponera en passande meny kräver stor kunskap om råvaror, tillagning och hur man praktiskt kan genomföra en längre sittning med flera rätter. När man tar hjälp från någon inom catering kan man ofta få hjälp med meny och kombination av rätter som passar gästernas önskemål. Oavsett om man väljer att hyra in catering eller tänker genomföra matlagningen själv, är frågan om speciell kost oerhört viktig för att inte någon gäst skall bli utan kost. Följande är rekommendationer inför bokning av catering.

  • Skicka ut mail
    Kontakta de som kommer närvara och be om återkoppling gällande speciella önskemål. Gäller det en buffé kan man istället se till att gardera sig genom att hålla rätterna separata. Ett vegetariskt alternativ är mer regel än undantag. Med ganska enkla medel kan man också se till att vissa rätter är laktos eller glutenfria.
  • Ange ett sista datum för när gäster skall återkoppla kring sin kost. Kontrollera med cateringföretaget när de vill ha dessa uppgifter. Tänk på att även de som arbetar med catering kan behöva framförhållning och tid för att ta fram en meny, råvaror och laga den mat ni serverar.
  • Oväntat besök
    När man bjuder in till en sammankomst är det inte ovanligt att det tillkommer personer längs vägen. Vanligt är också att någon lämnar återbud med kort varsel. Se till att alltid ha två extra kuvert för att kunna avhjälpa problem med antalet gäster.

Buffé eller bordsservering

Valet kring huruvida man skall ha bordsplacering och traditionell servering eller Buffé var gästerna själva kan ta den mat de är sugna på, är inte självklart. Det finns en rad fördelar med att hålla traditionell servering då man kan beräkna maten på ett enkelt sätt. Dock krävs det mer av den som tar hand om catering och ger mindre svängrum i de fall man behöver göra ändringar för att lyckas servera alla sina gäster.

Varm eller kall mat

Vid buffé kan man ha en blandning av varm och kall mat. Dock kan detta inte riktigt jämföras med en varm rätt som kommer direkt till bordet. En buffé utgår till stor del ifrån möjligheten att servera kall mat. Denna står sig och blir inte oaptitlig ifall gästerna kommer vid olika tidpunkt eller vill äta under lång tid. Att boka catering för en buffé kräver betydligt mindre arbete jämfört med bordsservering, vilket i vissa fall kan utgöra viss prisskillnad. Den som levererar maten och tar hand om alla kringuppgifter får mindre att göra och gästerna klarar sig själva. Det är svårt att veta vad som är att föredra, men för med informella sammanhang är en buffé ofta ett bra alternativ till en strikt placering.

Den som vill ha lite respons på valet av mat och servering kan diskutera detta med catering personalen. Dessa har god erfarenhet av catering och vet hur man gör för att lyckas servera så många som möjligt på ett så enkelt och rationellt sätt man kan. Således innebär catering att man får en direkt och personlig kontakt vilken tar hand om allting man inte själv har möjlighet eller intresse av att ta i.

 Vilket cateringföretag?

För den som är intresserad av att boka catering till en tillställning eller någon bjudning, finns här en rad tips och förslag. Den erfarenhet och kompetens som finns inom catering bör användas på rätt sätt. Vi har samlat några av de bästa inom catering och håller stadigt informationen fräsch och aktuell. Precis som en bra meny inom catering. Oavsett ifall du söker information om menyer eller vill boka catering för en större middag, kan du finna någon som har vad du söker via oss. Här finns allt inom catering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *