Catering Älvsjö

Söker du Catering i Älvsjö? Av alla stadsdelar man hittar i Stockholm har Älvsjö fått sitt namn på kartan som en intressant del av staden. Fram till år 1945 var Älvsjö större än vad den är idag, men sedan Solberga blev en egen stadsdel har området minskat något. Älvsjö har en intressant geografi med en hel del grönska och natur. Detta har varit någonting som lockat människor från hela staden när de sökt naturupplevelser och avkoppling. Då stadsdelen är relativt centralt belägen i söder ort, har långtgående planer om en förlängd tunnelbanelinje diskuterats under ett stort antal år.

Cateringmat till fester i Älvsjö. För de flesta kanske Älvsjömässan är det man närmast förknippar med stadsdelen. Sedan 1971 har detta varit målet för alla de som vill komma till ”allt för sjön” eller vildmarksmässan m.fl. Dock har Älvsjö betydligt mer att erbjuda än event och utställare. För den som letar catering i Älvsjö finns några olika leverantörer att välja bland. Intresset för catering för privata tillställningar har blivit allt större i och med möjligheten att få RUT-avdrag för dessa tjänster. Detsamma gäller för viss underhållning, bartender och andra tjänster som rör fest eller andra tillställningar. Att ta kontakt med ett cateringföretag är ett enkelt sätt att få mer tid över till sina gäster och mindre panik inför menykomposition och servering. Oavsett var man befinner sig i Stockholm, kan man hitta bra cateringföretag. Älvsjö är inte något undantag!

I och med det stora antalet företag och mottagningar som går av stapeln inom Älvsjö, finns en bred tradition av catering och festplanering. Har du inte tid att stå vid spisen, eller om du kanske hellre låter proffs sköta allt som rör mat och dryck än att själv organisera detta, är catering ett bra kort! Det finns en hel del man behöver tänka på för att ett kalas skall bli så bra som möjligt. Att få lämna över ansvaret för mat och dryck kan innebära en hel del för värden eller värdinnan. Dessutom kan man få hjälp med disk och servering. – Delar av festligheten man kanske gärna vill slippa.

Tips och rekommendationer

Även om du har tänkt lägga över hela mat-ansvaret till ett cateringföretag i Älvsjö har du en hel del att tänka på. En av dessa saker rör maten till festen och de speciella önskemål som dina gäster kan tänkas ha. Vid inbjudningstillfället är det mer än lämpligt att höra sig för om vad gästen önskar. Det finns många ingredienser som kan vara svårsmälta för gästerna. Några vanliga önskemål är dessa.

 • Vegetarisk
  När någon av gästerna önskar vegetarisk mat är det viktigt att tänka på vad detta innebär. Kort och gott ingenting som har animalier. Till detta hör viss ost, gelatin, fisksåser, ostronsås, fonder och buljonger samt allt kött, fisk, fågel och skaldjur.
 • Veganskt
  Detta är strået vassare än vegetarisk kost och exkluderar även samtliga mejeriprodukter. Mjölk, ost, ägg, grädde, glass etc.
 • Laktosintolerans
  Är din gäst känslig för laktos bör mjölk, smör, grädde, glass undvikas. Det finns laktosfritt i mataffären och är långt ifrån ovanligt. Det cateringföretag du kontaktar har med all säkerhet kunskap om hur man skall tillreda måltider utan laktos.
 • Glutenfri
  Skulle någon i sällskapet vara allergisk mot- eller välja att avstå ifrån- gluten bör ni vara mycket noga även vid buffé och servering. De med stora problem kan inte vistas i närheten av gluten medan flertalet inte har några problem att äta i samma rum eller få mat som legat intill bakverk. Den med erfarenhet inom catering kan allt om allergier och vet hur man lagar med hänsyn till allergi.

Vid en sökning efter catering i Älvsjö kan du hitta företag med denna specialinriktning. Vi hoppas ni får en trevlig fest och önskar lycka till i valet av catering.
Läs mer om Cateringmat i Stockholm här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *